Rock festivals binnen Nederland

Festivals zijn binnen Nederland iets wat op steeds meer plaatsen op duikt, afhankelijk van de locatie kan er vaak gemakkelijk een vergunning gevonden worden om veel mensen op een plek samen te krijgen met muziek. Wanneer je dan een goede locatie of een festival hebt met een goede naam, dan is het een kwestie van artiesten vinden voor je festival en de tickets verkopen. Er zijn verschillende soorten festivals van festivals die een middag duren tot festivals die een drietal dagen of langer duren. Een aantal van de meest bekende festivals die je binnen Nederland kunt vinden zullen toch wel Lowlands en Pinkpop blijven. Lowlands is vrijwel altijd ergens in Augustus in Biddinghuizen en Pinkpop is tot zover nog altijd in Landgraaf geweest, en in de meeste gevallen in het Pinksterweekend. Maar Nederland heeft nog veel meer festivals dan enkel deze twee grootheden. Want voor deze twee driedaagse festivals moet je vaak al diep in de buidel tasten om er binnen te kunnen komen. Daarnaast zijn de kaarten vaak al maanden in het voren uitverkocht in sommige gevallen al voordat er één artiest bekend is gemaakt.

Welke andere festivals zijn er dan?

Wat dacht je van de diverse bevrijdingsfestivals die er door heel Nederland te vinden zijn op 5 mei. Dauwpop een eendaags festival in Hellendoorn met vaak hele degelijke prijzen voor een ticket. Fortarock in het Gofferpark te Nijmegen, Oerol op Terschelling of het Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek. Maar vergeet ook de Zwarte Cross niet in Lichtevoorde. Appelpop ook een gratis festival in Tiel. Met andere woorden als je graag naar festivals gaat maar niet de bank wilt breken zijn er genoeg opties om je goed te kunnen vermaken. Maar ook de duurdere festivals als een Lowlands, Pinkpop en de Zwarte Cross zijn zeker de moeite waard, mits er artiesten komen die je wilt zien. Het is eenvoudig om een festival duur te noemen. Maar bekijk het eens van een andere kant, je hebt een dag of enkele dagen lol met vrienden, je kan bandjes zien wanneer je maar wilt. Daarnaast wanneer je voor alle bands die je op een festival kunt gaan zien, gewoon een ticket zou moeten kopen? Is het vaak goedkoper om het festival aan te doen.

Wanneer je festivalticket laten we zeggen € 150 kost, en je hebt op datzelfde festival al vijf bands die je zeker wilt zien? Ga dan eens kijken wat een gemiddeld kaartje voor een concert kost (en de kosten om er te komen) dan is de kans groot dat je festivalticket al voordeliger is dan de toegang tot die vijf concerten samen. Daarnaast is een festival een moment om samen te zijn met mensen die allemaal hetzelfde willen, genieten van de muziek en een leuke tijd hebben. En wil je niet het hele festival gaan? Er zijn genoeg festivals met dagkaarten, als er nu op een dag twee of drie artiesten komen die je graag wilt zien? Kan die dagkaart alsnog heel erg leuk zijn! Een ding is zeker Nederland heeft genoeg rockfestivals en van verre komen er mensen af op deze festivals. Maar vergeet ook zeker niet net buiten de grenzen te kijken als je echt een festival liefhebber bent – en van rock muziek houdt. Want in België en Duitsland zijn ook een aantal festivals die zeer zeker de moeite waard zijn voor de rock liefhebbers! (Daarbuiten ook, maar dit is nog op een redelijk gemakkelijke reistijd.)